training introductiefilmpje

Online training

Gezonder leven door minder stress

Deze holistische training pakt de oorzaak aan van jouw klachten.
Je leert hoe je zelf jouw balans stap voor stap kunt terugvinden.
Dit verandert jouw gezondheid op alle gebieden.

Deze unieke professionele training bevat
8 theorie lessen
en 10 praktijk lessen.

         Cursisten zien hun leven positief veranderen.
Neem jij ook de stap voor een gezonder en gelukkiger leven?

                                                                                                                                             Profiteer NU TIJDELIJK van de Feestaanbieding:                                                                                                                                                          vanaf koningsdag tot 1 juni 2022:
normaal €165,- , NU slechts € 59,- !

Het boek  – het hart als medicijn

Stressvermindering met nieuwe inzichten vanuit een holistische visie.
Een inspirerend boek waardoor je je bewuster wordt dat er meer oorzaken van stress zijn dan we vaak denken. Meestal is het opgestapeld uit verschillende momenten vanaf de zwangerschap tot nu. Deze stress laat altijd sporen na in lichaam, geest en ziel.
Met dit boek heb je de sleutel in handen waarmee je zelf je gezondheid kan voeden.

Stress is de voedingsbodem voor veel (chronische) ziekten.
Bij stress zal het zenuwstelsel ‘AAN’ blijven staan. Dit kan een voedingsbodem worden voor verschillende (chronische) klachten. Zoals alzheimer, parkinson, auto-immuunziekten, chronische ontstekingsziekten, verstoorde immuniteit, diabetes type 2 en hart-vaatziekten. Maar ook vermoeidheid, niet kunnen concentreren, slaapproblemen of onrustig voelen kunnen door teveel ‘AAN’ staan ontstaan. Hoe deze ontstaan lees je allemaal in begrijpelijke taal in dit boek.

Wat hebben we nodig om stress te verminderen?
Meestal is wandelen, sporten of een boek lezen onvoldoende om je emmer van stress echt te legen.
De belangrijkste stap, die nog te vaak vergeten wordt, is het resetten van het zenuwstelsel en het hart. Ook blijkt het deel van het zenuwstelsel dat verbonden is met de ‘UIT’- knop in vele gevallen van stress onvoldoende krachtig te zijn (een verzwakt parasympathisch systeem, met name verzwakte nervus vagus). Het boek geeft hierin inzicht en handvatten hoe deze balans te ondersteunen.

Holistische stressvermindering is noodzakelijk om onze gezondheid te verbeteren.
Dit boek gaat niet over hoe je kunt omgaan met stress. Je leert geen korte termijn trucjes. Het is de weg waarbij je de oorzaak aanpakt en écht de stress in je systeem vermindert. Je krijgt inzicht in hoe jij je gezondheid op een gezonde manier kan ondersteunen.

Daarnaast is holistische stressvermindering een ondersteunende weg naar binnen om vastgezette emoties en spanningen los te laten. Deze zijn verbonden met de lagen die je ter bescherming hebt gecreëerd om te overleven.
Hoe meer je deze lagen ont-wikkelt hoe meer je in contact komt met je eigen kern, je ware essentie.

Ben jij nieuwsgierig wat er in het boek staat?
Klik hieronder als je een indruk wilt krijgen van het boek, zoals de inhoudsopgave en een aantal bladzijden die je kunt lezen.
Ook kun je hier het boek “het hart als medicijn” bestellen.

Lezingen


We moeten meer ontspannen om vitaal oud te worden.

Holistische stress vermindering is meer dan ontspannen of leren omgaan met je stress.  Het is vooral zorgen dat je zenuwstelsel steeds minder AAN gaat staan. Vergelijk het met een auto die op de parkeerplaats nog steeds AAN staat. Ons systeem rust hierdoor niet uit en slijt juist te snel. Dit speelt mee in het ontstaan van chronische klachten. Holistische stressvermindering is de weg waarmee we onze gezondheid kunnen voeden omdat het de emmer van stress echt leegt.

Wat brengt een ontspannen hart?
Het hart blijkt een onderdeel van ons zenuwstelsel te zijn. Als je leert hoe je je hart kunt ontspannen, ontspant het lichaam en de geest mee. Dat is wat jou innerlijke rust geeft. Met veel positieve gezondheidsvoordelen. Klachten zullen verminderen en daarnaast ondersteunt het het vitaal ouder worden.

Hoe ziet een lezing eruit?
Davida weet je op een boeiende wijze mee te nemen in de holistische visie van stressvermindering. Je wordt je bewust waar en hoe stress zich heeft vastgezet in lichaam en geest. Je leert meer verbanden te leggen tussen verschillende klachten die veroorzaakt of verergerd kunnen worden door stress.
Ook ga je begrijpen hoe je verleden en de familiegeschiedenis impact heeft op het teveel AAN staan van je zenuwstelsel.
Deze lezing is een eye-opener voor iedereen: artsen, psychologen, therapeuten én voor diegenen die teveel stress ervaren.

Je gaat me een aantal praktische tips en handvatten naar huis die je thuis kunt toepassen. Een mooie stap voor meer innerlijke rust.

Missie van Davida
Haar missie is vooral mensen bewuster maken dat stress nog meer is dan dat wij meestal denken en dat onze eerste 8 levensjaren veel meer impact hebben dan we realiseren. Hier mag meer bewustwording in ontstaan zodat we ook stress voor een groot deel meer leren voorkomen.
Je gaat begrijpen hoe het hart de schakel tot ontspanning is en hoe het hart als medicijn kan werken. Het maakt je nieuwsgierig hoe je gezond oud kunt worden en meer kunt leven vanuit je hart i.p.v. je hoofd.

Kijk hier voor de agenda

Wilt u een lezing aanvragen? Of in contact komen met Davida van Beckhoven?
Als arts, psycholoog, therapeut voor een lezing, cursus of intervisie, of als andere doelgroep die interesse heeft: neem contact op met Davida van Beckhoven, en klik  hier