Foto: Martine Sprangers

 

Nieuwsgierigheid
De grote nieuwsgierigheid en gedrevenheid vormen de kracht waarmee Davida al 39 jaar haar missie vormgeeft om de gezondheid van de individuele mens te ondersteunen waar nodig.
Het voeden van een gezonde leefstijl vanuit bewegen, voeding en ontspanning heeft al heel lang haar interesse. Maar ook de vraag: ‘Wat is de oorzaak van ziekte?’
Ze wil actief een bijdrage leveren aan de gezondheid en zo begon ze met de opleiding fysiotherapie. Daarna volgde al spoedig de specialisatie psychosomatische fysiotherapie. Dat lichaam en geest één geheel vormen in het ontstaan van allerlei verschillende klachten, werd in de praktijk steeds duidelijker. Steeds meer voelde en zag ze dat het voor balans noodzakelijk is om het lichaam, geest en de ziel vanuit het ontspannen van het hart te ondersteunen.

Holistisch
Op zoek naar verdieping van kennis en het ontwikkelen van meer holistische inzichten volgde ze daarna een 5 jarige HBO-opleiding tot klassiek homeopaat. (met daarin ook veel Jungiaanse psychotherapie en creatieve therapie). Gevolgd door een 4 jarige HBO-opleiding cranio-sacraaltherapie. De opleiding praktische Chinese geneeswijze en hartcoherentie brachten verdere verbreding. Daarna kwamen verdiepende opleidingen in trauma en systemisch werk op haar pad.
Hierdoor werd ze nog meer bewust dat disbalans en stress meestal niet alleen het gevolg zijn van een situatie op het werk of in de privésfeer, maar dat de hele levensloop vanaf de zwangerschap invloed heeft op het hele systeem. Ook vanuit het familiesysteem kunnen verstoringen zijn doorgegeven.
Vanuit een holistische visie ziet ze vaak de verbanden tussen verschillende klachten en de relatie met de geschiedenis. In haar aanpak vanuit holistische stressvermindering ziet ze dat de balans weer kan ontstaan.Het alleen mentaal begrijpen is hiervoor onvoldoende.

Ook haar eigen leven met burn-out, forse hersenschudding, migraine en prikkelbaar darm-syndroom nodigde haar uit om op zoek te gaan naar de oorzaak van deze verstoringen. Deze processen hebben haar veel inzicht gegeven en innerlijk verrijkt.

Als therapeut heeft ze vanaf 1984 veel ervaring opgedaan in het behandelen van stress, burn-out en stress-gerelateerde klachten.
Haar doel is dat mensen zich zelf gaan begrijpen vanuit de inzicht in hun klachten en het voelen in hun lijf. Door bewustwording en loslaten van oude patronen in het lichaam ondersteunt ze de persoonlijke ontwikkeling van ieder individu. De weg naar verbinding met je hart.
Therapie is hierbij een weg naar binnen waarbij je uiteindelijk weer meer contact krijgt met wie je bent, je passie en je zingeving in dit leven.
Dat is in haar visie echt genezen en helen.

Bewustzijn bevorderen
Vanuit haar missie en passie ontstond het boek  ‘Het hart als medicijn’. Een boek, geschreven vanuit kennis en ervaring, waarmee ze nog meer mensen bewust wil laten worden hoe belangrijk het is dat ons hart in balans is. het centrum van de ziel. Daarvoor is het belangrijk dat we bewust worden hoe onze geschiedenis  dit verstoord heeft. Hoe meer we ons daar bewust van worden, hoe meer we ook preventief kunnen werken aan een goede gezondheid.
Het boek staat vol inzichten en handvatten die je helpen om een andere weg te bewandelen naar meer balans in lichaam, geest en ziel. Een weg die je kunt voeden vanuit je hart.

Vitaal oud worden ondersteunen
Vitaal oud worden is een uitdaging in onze westerse maatschappij. Davida wil hier een steentje aan bijdragen door haar kennis over stress en holistische stressvermindering te delen.
Ze hoopt dat hierdoor meer aandacht en bewustwording ontstaat hoe we écht stress kunnen verminderen. Echt de emmer legen in het lichaam, de geest en op zielsniveau is noodzakelijk. Bij onvoldoende of eenzijdige stressreductie zal uiteindelijk later in het leven de rekening gepresenteerd worden.
Hier kunnen we dus wat aan doen. Hoe eerder hoe beter.

Voor Davida is datgene wat ze schrijft ook haar levensmotto: Leven vanuit je hart en worden wie je bent. Dat is wat je gelukkig maakt en je gezondheid voedt om vitaal oud te kunnen worden.

Wil je meer weten over  Davida en haar praktijk, zie centrumhestiada.nl